top of page
  • Writer's pictureKotihoito Linnea

Miten valita sopivat ulkoilukengät ikäihmiselle: turvallisuus ja mukavuus edellä

Ulkoilu on yksi parhaista tavoista pitää yllä ikäihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Mutta jotta ulkoilu olisi mukavaa ja turvallista, oikeanlaisten jalkineiden valinta on ensisijaisen tärkeää. Tässä on joitakin vinkkejä, kuinka valita sopivat ulkoilukengät ikäihmiselle.


Ulkoilukengät vanhuksille


1. Hyvä istuvuus:


Ensimmäinen ja tärkein seikka valittaessa ulkoilukenkiä ikäihmiselle on varmistaa, että kengät istuvat hyvin. Liian suuret tai pienet kengät voivat aiheuttaa epämukavuutta ja jopa johtaa kaatumiseen. Ota huomioon myös mahdolliset jalkaongelmat, kuten turvotus, hammastus tai arat jalat. Kenkien tulisi tukea jalkaa hyvin, mutta olla riittävän joustavia ja mukavia päivittäiseen käyttöön.


2. Riittävä pito:


Ulkoilukengissä tulee olla hyvä pito, jotta liukastumis- ja kaatumisvaarat vähenevät. Kengän pohjissa tulisi olla syvä, selkeä kuviointi ja ne eivät saa olla liian sileät. Valitse mielellään kengät, joissa on kumipohja, koska ne tarjoavat parhaan pidon useimmissa olosuhteissa.


3. Tukevat kengät:


Kengät tulisi olla riittävän tukevat tukemaan nilkkoja ja estämään niiden vääntymisen. Tukeva kenkä voi myös auttaa tasapainon ylläpitämisessä ja parantaa kävelyn vakautta.


4. Helppo pukea ja riisua:


Valitse kengät, jotka ovat helppoja pukea ja riisua. Tämä on erityisen tärkeää, jos ikäihmisellä on liikkuvuusrajoituksia tai heikkoutta käsissä. Velcro-tarrat tai vetoketjut voivat olla hyvä vaihtoehto perinteisille nauhoille.


5. Oikea materiaali:


Valitse kengät, jotka hengittävät hyvin, jotta jalat pysyvät kuivina ja mukavina. Nahka tai tekniset, hengittävät materiaalit voivat olla hyvä vaihtoehto.


6. Ammattilaisen neuvonanto:


Älä epäröi kääntyä ammattilaisen puoleen, kuten jalkaterapeutin tai kenkämyyjän, joka on erikoistunut ortopedisiin kenkiin. He voivat tarjota arvokasta tietoa ja auttaa sinua löytämään parhaat mahdolliset kengät.Muista, että jokainen ikäihminen on yksilö, ja heidän tarpeensa ja mieltymyksensä voivat vaihdella. Tärkeintä on varmistaa, että kengät ovat mukavat, turvalliset ja sopivat heidän elämäntyyliinsä. Näin ikäihmiset voivat nauttia ulkoilusta täysin siemauksin!

Commenti


bottom of page