top of page
  • Writer's pictureKotihoito Linnea

Kotihoito ja verovähennys 2024

Kotihoitopalveluiden korotettu kotitalousvähennys veroetu säilyy korotettuna myös vuonna 2024. Voit saada vähennystä ostamistasi palveluista aina 60% ja 3500 euroa per henkilö/vuosi saakka.

Kotitalousvähennys 2024

Kotitalousvähennys kotihoidossa 2024


Ostaessasi palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä, jonka suuruus on 60 % ostamasi työn suuruudesta. Kotitalousvähennys on mahdollista hyödyntää kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3500 euroa per henkilö/vuosi ja omavastuu on 100 euroa vuodessa. Pariskunnat voivat saada yhteensä 7000 euroa kotitalousvähennystä, jos ostetuiden palveluiden työn osuus ylittää 3500 euroa.

Kotitalousvähennys pitää hakea itse ja se myönnetään sinä vuonna, jona asiakas maksaa palvelusta. Teetetyt työt ja maksetut kulut ilmoitetaan esitäytetyssä veroilmoituksessa, jolloin verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja asiakas saa hyödyn veronpalautuksena. Voit myös hakea ennakonpidätysprosentin alentamista kotitalousvähennyksen perusteella eli muutosta verokorttiin. Huippu etu!


Voinko saada kotitalousvähennystä läheiselleni ostetusta palvelusta?


Voit vähentää läheisellesi ostamasi kotihoidon palvelut omassa verotuksessa, jos olet palvelun maksaja. Säästä palveluistasi saamasi kuitit ja ilmoita tiedot verottajalle samoin kuin normaalisti.


Miten haen kotitalousvähennystä kotihoitopalveluista?

  1. Tarkista, että palveluntarjoaja on hyväksytty. Kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää, että palveluntarjoaja on rekisteröitynyt ennakkoperintärekisteriin ja että palvelu kuuluu vähennyskelpoisten palvelujen luetteloon.

  2. Kerää tarvittavat tiedot ja dokumentit. Sinun tulee pitää tallessa dokumentit, jotka osoittavat palvelun tilaamisen ja maksamisen, kuten laskut ja kuittit. Myös palvelun suorittamispäivät ja mahdolliset sopimukset on hyvä säilyttää.

  3. Laske vähennyskelpoinen osuus. Kotitalousvähennyksen määrä on enimmillään 60 prosenttia palvelun hyväksyttävistä kustannuksista. Tätä enimmäismäärää sovelletaan tietyissä rajoissa. Voit laskea vähennyksen tarkemman määrän verohallinnon verkkosivuilla olevan laskurin avulla.

  4. Tee veroilmoitus. Kotitalousvähennystä haetaan veroilmoituksen yhteydessä. Voit tehdä veroilmoituksen paperilomakkeella tai sähköisesti Verohallinnon OmaVerossa. Lomakkeen nimi on "Kotitalousvähennyshakemus" (lomake 14A). Ilmoita tiedot palveluntarjoajasta, kustannuksista ja muista tarvittavista tiedoista.

  5. Odota päätöstä ja mahdollista maksua. Verohallinto käsittelee hakemuksen ja tekee päätöksen vähennyksen myöntämisestä. Jos sinulle myönnetään vähennys, se vähennetään verotuksestasi tai palautetaan sinulle, riippuen siitä, oletko maksanut liikaa veroja etukäteen.


Tarvittaessa Kotihoito Linnea:n työntekijät voivat avustaa sinua kotitalousvähennyksen hakemisessa ja lomakkeen lähettämisessä. Toivottavasti tämä artikkeli lisäsi tietoasi kotitalousvähennyksestä vuodelle 2024!


Commenti


bottom of page