top of page
  • Writer's pictureKotihoito Linnea

Retkikohteet Kuopion alueella

Kevään päiväretket vanhuksille Pohjois-Savossa: tutustu näihin kahdeksaan kohteeseen

Retkikohteet Kuopio

Kevät on täydellistä aikaa lähteä ulos nauttimaan luonnosta ja tutustumaan uusiin paikkoihin.


Lämpenevä ilma ja pilvien välistä pilkistelevä aurinko ovat oiva tapa saada omaa vireystasoa ja mielentilaa kohennettua - Pohjois-Savon alue tarjoaa monia mielenkiintoisia retkikohteita, jotka sopivat erinomaisesti vanhuksille. Tässä blogipostauksessa esittelemme kahdeksan helppokulkuista ja vanhuksille sopivaa päiväretkikohdetta Pohjois-Savon alueella, mukaan lukien Nilsiä, Kaavi, Juankoski ja Kuopio.Retkikohde #1 - Puijon torni ja luontokeskus, Kuopio


Puijon torni on Kuopion maamerkki, josta avautuu upeat näkymät ympäröivälle alueelle. Tornissa on hissi, joten vanhemmatkin vierailijat pääsevät helposti nauttimaan maisemista. Puijon luontokeskuksessa voi tutustua alueen luontoon ja eläimistöön. Lisäksi alueella on hyvin hoidettuja ulkoilureittejä, joilla voi kävellä tai istahtaa penkeille nauttimaan keväisestä luonnosta.


Osoite: Puijontie 135, 70300, KuopioRetkikohde #2 - Kaavin kirkko ja kirkkomuseo, Kaavi


Kaavin kirkko on kaunis, puinen ristikirkko, joka on rakennettu 1800-luvun alussa. Kirkon läheisyydessä sijaitsee myös kirkkomuseo, joka tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen paikalliseen kirkkohistoriaan. Alueella on hyvät parkkitilat ja helppo kävely-yhteys kirkolle ja museolle.


Osoite: Kaavintie 24, 73600, KaaviRetkikohde #3 - Juankosken kanava, Juankoski


Juankosken kanava on yksi vanhimmista kanavista Suomessa. Keväällä kanavan ympäristö herää eloon, ja se on ihanteellinen paikka rentouttavalle kävelylle. Alueella on esteetön reitti, joka sopii hyvin myös vanhuksille ja liikuntarajoitteisille. Lähellä on myös kahvila, jossa voi nauttia kahvit tai lounaan. Kanavan läheisyydestä löytyy myös Juankosken ruukkialue, johon voi piipahtaa tutustumassa retken ohessa!


Osoite: Kanavakuja 12, 73500, JuankoskiRetkikohde #4 - Tahkon luontopolku, Nilsiä


Tahkon luontopolku on noin 3,5 kilometrin pituinen helppokulkuinen reitti, joka sopii hyvin myös vanhuksille. Polku kulkee kauniin metsän läpi ja tarjoaa upeat näkymät Tahkon alueelle. Reitin varrella on useita penkkejä, joilla voi levähtää ja nauttia keväisestä ilmasta.


Osoite: Sääskiniementie 560, 73310, Tahko / KuopioRetkikohde #5 - Rauhalahden kotieläinpuisto, Kuopio


Rauhalahden kotieläinpuisto on ihastuttava vierailukohde kaikenikäisille. Puistossa asuu monenlaisia kotieläimiä, kuten lampaita, kanoja, kalkkunoita ja vuohia, ja keväällä voi ihastella vastasyntyneitä eläinvauvoja. Puisto on esteetön ja sopii hyvin vanhuksille sekä liikuntarajoitteisille. Rauhalahti tarjoaa myös kahvilapalveluita ja mahdollisuuden nauttia kauniista järvimaisemista.


Osoite: Rauhankatu 3, 70700, KuopioRetkikohde #6 - Juankosken kulttuurihistoriallinen seura sekä Museo Brunou, tehtaan- ja työväenmuseo


Masuuni Brunou, Juankosken tehtaan ja työväen museo, esittelee Strömsdalsbruk-Juantehtaan teollista historiaa, ruukin ja kartonkitehtaan vaiheita sekä väestön elämää ruukkiyhteisössä. Museosta löytyy useita näyttelyitä aina Juicesta tehdaspalokunnan toimintaan. Museon rauhoittava ilmapiiri ja liikuntaesteettömät kulkumahdollisuudet tekevät siitä erinomaisen päiväretkikohteen vanhukselle Juankoskella!Retkikohde #7 - Tahko Spa, Nilsiä


Tahko Spa tarjoaa rentouttavia hoitoja ja palveluita, jotka sopivat vanhuksille. Keväällä voit nauttia esimerkiksi hieronnasta tai hemmotella itseäsi kauneushoidoilla. Lisäksi Tahko Spa -hotellissa on esteettömät tilat ja huoneet, mikäli haluat yöpyä paikan päällä ja nauttia pidemmän loman palveluista.


Osoite: Keitaankatu 1, 73310, TahkoRetkikohde #8 - Vänrikki Stoolin polku, Kuopio


Vänrikki Stoolin polku on noin 2,5 kilometrin mittainen helppokulkuinen reitti, joka kulkee kauniin metsän läpi ja kiertää Vänrikki Stoolin museoalueen. Reitin varrella on useita penkkejä ja levähdyspaikkoja, joissa voi nauttia eväitä tai vain levähtää hetken. Museoalueella pääsee tutustumaan 1800-luvun rakennuksiin ja alueen historiaan.


Osoite: Niittylahdentie 100, 71130, KuopioNauti keväisestä ilmasta oman vointisi mukaan!


Pohjois-Savon alue tarjoaa monipuolisia päiväretkikohteita, jotka sopivat erinomaisesti vanhuksille. Nämä kahdeksa kohdetta ovat esteettömiä, helppokulkuisia ja tarjoavat mukavia aktiviteetteja keväiselle päiväretkelle. Muista aina varmistaa kohteen aukioloajat ja palvelut ennen retkelle lähtöä ja varautua säänmukaisilla varusteilla. Kevät on täydellistä aikaa lähteä ulos nauttimaan luonnosta, tutustumaan uusiin paikkoihin ja viettämään laatuaikaa yhdessä!


Voit halutessasi kysyä myös Kotihoito Linnea:lta mahdollisuudesta järjestää päiväretkiä erilaisiin kohteisiin Pohjois-Savon alueella. Toivottavasti tavataan pian!Keväisin terveisin Kotihoito Linnean väki

Commenti


bottom of page